Painita asta este la gust ca painea normala, daca va spun ca cei mici s-au batut de la ea. A trebuit sa o ascund. Nu ca m-am pus serios pe dieta dar imi plac retetele noi si asta chiar este buna, iar pentru dieta Dukan se poate incepand cu faza de CROAZIERA (PL; PP), CONSOLIDARE, STABILIZARE DEFINITIVA.
INGREDIENTE:
- 6 linguri de tarata de ovaz
- 40 g de amidon de porumb
- 130 g de gluten
- 1 lingurita de sare
- 2 linguri de seminte (eu am folosit in si chia)
- 1 lingura de drojdie
- 200 ml de apa calduta
MOD DE PREPARARE:
Intr-un vas incapator se pune tarata, amidonul si glutenul. Se adauga apoi semintele, drojdia si putin cate putin apa calduta. Se adauga in final si sarea si se framanta un aluat omogen, care se lasa la dospit circa 1 ora.
Se scoate apoi aluatul, se da forma alungita si se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa la crescut inca 15-20 minute, crestand suprafata din loc in loc.
Se da la cuptorul preincalzit la 180°C si se coace timp de 40 de minute.