FRANZELA DUKAN CU SEMINTE DE IN SI CHIA

Painita asta este la gust ca painea normala, daca va spun ca cei mici s-au batut de la ea. A trebuit sa o ascund. Nu ca m-am pus serios pe dieta dar imi plac retetele noi si asta chiar este buna, iar pentru dieta Dukan se poate incepand cu faza de CROAZIERA (PL; PP), CONSOLIDARE, STABILIZARE DEFINITIVA.

INGREDIENTS:

  • 6 linguri de tarata de ovaz
  • 40 g de amidon de porumb
  • 130 g de gluten
  • 1 teaspoon salt
  • 2 linguri de seminte (eu am folosit in si chia)
  • 1 lingura de drojdie
  • 200 ml de apa calduta

MOD DE PREPARE:

Intr-un vas incapator se pune tarata, amidonul si glutenul. Se adauga apoi semintele, drojdia si putin cate putin apa calduta. Se adauga in final si sarea si se framanta un aluat omogen, care se lasa la dospit circa 1 ora.

Se scoate apoi aluatul, se da forma alungita si se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa la crescut inca 15-20 minute, crestand suprafata din loc in loc.

Se da la cuptorul preincalzit la 180°C si se coace timp de 40 de minute.


Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

1 di