FOIETAJ CU BRANZA DULCE SI STAFIDE

Daca va ramane in frigider aluat foietaj si nu stiti ce sa mai faceti cu el (asa cum am patit eu), va propun o reteta rapida si foarte gustoasa. Eram satula de tarta sarata si nu prea aveam dispozitia sa stau prea mult la bucatarit, asa ca am facut ceva rapid si sanatos pentru gustarica de dupa-amiaza.

INGREDIENTS:

  • 1 aluat foietaj
  • 400 g de branza de vaci
  • 3 linguri de zahar
  • 2 lay
  • 2 linguri de gris
  • stafide
  • powdered sugar

MOD DE PREPARE:

Intr-un vas se amesteca branza de vaci cu 3 linguri de zahar, 2 lay, 2 linguri de gris si stafidele inmuiate in putin lapte sau apa.

Se ia aluatul foietaj, se imparte in doua si se pune o parte in tava tapetata cu hartie de copt. Peste foaia foietaj se pune compozitia de branza, It is niveleaza, iar deasupra se pune cealalta jumatate de aluat.

Se coace in cuptorul preincalzit la 200°C, pana suprafata devine aurie. Se stinge cuptorul si se mai lasa cateva minute inauntru, apoi se scoate si se pudreaza cu zahar .

 

placinta cu branza

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

1 di