Daca va ramane in frigider aluat foietaj si nu stiti ce sa mai faceti cu el (asa cum am patit eu), va propun o reteta rapida si foarte gustoasa. Eram satula de tarta sarata si nu prea aveam dispozitia sa stau prea mult la bucatarit, asa ca am facut ceva rapid si sanatos pentru gustarica de dupa-amiaza.
INGREDIENTE:
- 1 aluat foietaj
- 400 g de branza de vaci
- 3 linguri de zahar
- 2 oua
- 2 linguri de gris
- stafide
- zahar pudra
MOD DE PREPARARE:
Intr-un vas se amesteca branza de vaci cu 3 linguri de zahar, 2 oua, 2 linguri de gris si stafidele inmuiate in putin lapte sau apa.
Se ia aluatul foietaj, se imparte in doua si se pune o parte in tava tapetata cu hartie de copt. Peste foaia foietaj se pune compozitia de branza, se niveleaza, iar deasupra se pune cealalta jumatate de aluat.
Se coace in cuptorul preincalzit la 200°C, pana suprafata devine aurie. Se stinge cuptorul si se mai lasa cateva minute inauntru, apoi se scoate si se pudreaza cu zahar .