Fluffy pancakes sunt cele mai pufoase pe care le-am facut pana acum. Le fac copiilor o data pe saptamana, pentru ca le plac tare mult. Cateodata le lasam doar asa cu zahar, iar cand avem fructe de padure le servim impreuna. Sunt ideale si pentru cei mai mici puiuti ai vostri, eliminand zaharul din compozitie.
INGREDIENTE:
- 250 g de faina
- 1 plic de praf de copt
- 1 varf de sare
- 300 ml de lapte
- 50 g de zahar
- 50 g de unt topit
- 2 oua
- esenta de vanilie
MOD DE PREPARARE:
- Intr-un bol se amesteca toate ingredientele uscate: faina, zaharul, sarea, praful de copt.
- Se pune la topit pe foc untul, apoi se adauga laptele, vanilia si cele 2 galbenusuri. Se varsa apoi amestecul in bolul cu ingrediente uscate si se mixeaza cu ajutorul mixerului, pana se obtine un aluat cremos si omogen.
- Albusurile se bat bine spuma si se incorporeaza cu miscari de jos in sus ca la pandispan (astfel se incorporeaza aer si compozitia ramane pufoasa).
- Se pune pe foc o tigaie antiaderenta, se unge cu putin unt si se pune cate un polonic din aluatul de pancake. Eu am folosit inele de pasticerie,ca sa le fac mici cu forma regulara. Daca aveti tigaie de mici dimensiuni folositi-o, in modul acesta va raman marginile frumos rotunjite.
- Cand la suprafata incep sa se formeze bule de aer, se intorc pe partea cealalta si se lasa pana sunt usor rumenite.
- Se scot pe farfurie, se servesc cu sirop de artar, topping de ciocolata sau pur si simplu presarate cu zahar pudra.