Somonul filé umplut il puteti servi la cina, ca tot a venit anotimpul cald, pentru ca este rapid, lejer si foarte gustos. Este bogat in omega-3 si este o mancare completa, perfecta pentru toti membrii familiei.
INGREDIENTE :
- file de somon proaspat
- rosii cherry (prunisoare)
- 1 catel de usturoi
- spanac baby proaspat
- telemea ( branza greceasca feta)
- ulei de masline
- busuioc proaspat
MOD DE PREPARARE:
- Intr-o tigaie cu putin ulei de masline se pune la calit usturoiul si se lasa la foc mic pana acesta devine auriu, apoi se scoate.
- Se adauga in tigaie apoi rosiile spalate si taiate jumatati si se lasa 2 minute. Spanacul se spala si se adauga peste rosii, impreuna cu busuiocul. Cand acesta este gata (cat sa se moaie circa 3 minute) se adauga branza feta, faramitata marunt in tigaie si se amesteca bine totul. Se ia de pe foc si se lasa la racit.
- Fileul de somon se taie la jumatate cam trei sferturi, sa rezulte ca un buzunar (nu taiati pana la capat ) si se umple cu amestecul de spanac, rosii si feta.
- Fileul umplut se aseaza cu grija cu ajutorul unei palete intr-un vas termorezistent uns cu ulei de masline. Se presara cu sare si piper.
- Se da la cuptor la 190°C timp de 20-25 de minute. Se serveste cald.