FILE DE MERLUCIU CU PRAZ, DOVLECEI SI ROSII

INGREDIENTE:

  • 200 g praz (sau ceapa verde)
  • 150 g dovlecei,
  • 200 g de file de merluciu
  • 1 rosie
  • ulei de masline
  • rosmarin
  • sare
  • piper negru macinat
MOD DE PREPARARE:
  1. Prazul se spala si se taie rondele. Dovleceii se spala si se taie rondele si se pun intr-o oala cu apa clocotita, impreuna cu rosia, sa fiarba 3-5 minute (mie imi plac legumele sa ramana mai crocante).
  2. Intr-o tigaie antiaderenta se pune 1 lingura de ulei de masline si se undeste prazul, apoi se adauga dovleceii fierti in precedenta. Daca este necesarr adaugati putin din apa in care au fiert sau stingeti cu putin vin alb.
  3. Rosia se curata de coaja si se taie cubulete, apoi se adauga in tigaie.
  4. Dupa circa 5 minute se adauga pestele file si sare dupa gust. Se mai lasa alte 5 minute si apoi se ia de pe foc. Se stropeste cu zeama de lamaie, se presara putin piper negru macinat si se serveste.

POFTA BUNA!! IN ALTERNATIVA, PENTRU CINE NU IUBESTE PESTELE IL PUTETI INLOCUI CU PIEPT DE PUI SAU DE CURCAN, TAIAT FASII.

 

file de merluciu cu dovlecei,praz si rosii

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.