Salata de fenicul este usor de preparat, foarte aromata si sanatoasa. Poate fi consumata si de persoanele care sunt la dieta. Este o salata racoritoare, cu gust usor mentolat, perfecta pentru un stil de viata sanatos.
INGREDIENTE:
- 1 fenicul
- 1 portocala
- 2-3 nuci
- masline negre fara samburi
- ulei de masline
- sare
- piper
MOD DE PREPARARE:
- Feniculul se spala, se taie extremitatile si se indeparteaza prima frunza care de obicei este lemnoasa, cu multe filamente. Se taie apoi in jumatate , apoi fiecare jumatate se taie julien, cat mai subtire.
- Portocala se taie la capete, apoi cu ajutorul unui cutit bine ascutit se taie coaja pornind de sus in jos, urmand forma naturala a fructului (asa indepartati si partea alba care de obicei este amara).Se taie apoi portocala in felii subtiri sau cubulete dupa preferinta.
- Se pun intr-un castron feniculul julien, portocala, o mana de masline fara samburi si cateva nuci.
- Se condimenteaza cu sare , ulei extravirgin de masline si putin piper.
- Se serveste imediat, este o salata simpla, ieftina si foarte sanatoasa.