FENICUL CU MASLINE, PORTOCALE SI NUCI

Salata de fenicul este usor de preparat, foarte aromata si sanatoasa. Poate fi consumata si de persoanele care sunt la dieta. Este o salata racoritoare, cu gust usor mentolat, perfecta pentru un stil de viata sanatos.

INGREDIENTE:

  • 1 fenicul
  • 1 portocala
  • 2-3 nuci
  • masline negre fara samburi
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

MOD DE PREPARARE:

  1. Feniculul se spala, se taie extremitatile si se indeparteaza prima frunza care de obicei este lemnoasa, cu multe filamente. Se taie apoi in jumatate , apoi fiecare jumatate se taie julien, cat mai subtire.
  2. Portocala se taie la capete, apoi cu ajutorul unui cutit bine ascutit se taie coaja pornind de sus in jos, urmand forma naturala a fructului (asa indepartati si partea alba care de obicei este amara).Se taie apoi portocala in felii subtiri sau cubulete dupa preferinta.
  3. Se pun intr-un castron feniculul julien, portocala, o mana de masline fara samburi si cateva nuci.
  4. Se condimenteaza cu sare , ulei extravirgin de masline si putin piper.
  5. Se serveste imediat, este o salata simpla, ieftina si foarte sanatoasa.

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.