SLICES OF CHOCOLATE CARAMEL WITH (TWIX)

It's a sweet dessert, sweet resembling Twix bars, with biscuit base, over caramel, chocolate covered. cam calorific, to be honest, but sometimes all of us, ne permitem cate un moment dulce, care ne aduce buna dispozitie. Nu se face greu, doar ca dupa fiecare pasaj, se pune tava la rece, pana se pregateste urmatorul strat. Va astept aici, cu sugestii si intrebari si de ce nu cu fotografiile voastre, daca l-ati incercat.

INGREDIENTS:

Pentru blat:

  • 125 g de biscuiti tip Petit Beurre (digestivi sau seci),
  • 80 g butter,
  • 2 linguri de nuca de cocos

Pentru caramel:

  • 400 g lapte condensat ( eu nu aveam si l-am facut repede in casa -reteta here)
  • 125 g of unt,
  • 60 g sugar,
  • 80 g de miere

Pentru glazura:

  • 250 g ciocolata cu lapte,
  • 1 lingurita cu ulei

MOD DE PREPARE:

  • Mai intai pregatim o tava de 20x 30 cm si se unge cu putin ulei, apoi o tapetam cu hartie staniol, pe care o ungem si pe ea cu putin ulei.
  • Biscuitii ii macinam fin, apoi ii amestecam cu untul topit (80 g) si 2 linguri de fulgi de cocos. Se amesteca bine, pana cand biscuitii au absorbit topt untul si se aseaza apoi pe fundul tavii, presand bine compozitia cu dosul unei linguri. Se da la frigider pana pregatim caramelul.
  • Intre timp se pregateste caramelul, punand intr-un vas laptele condensat, untul, zaharul si mierea. Se tine pe foc, amestecand mereu, pana devine cremos. Se lasa putin la racit.
  • Se scoate tava de la rece si se varsa caramelul peste blatul de biscuiti. Se niveleaza cu o spatula si se da iar la rece (pana pregatim glazura).
  • Pentru glazura: se topeste la bain-marie ciocolata cu 1 lingura de ulei, iar cand aceasta este gata se varsa peste stratul de caramel, uniform. Se baga la congelator pentru 10-15 minute, apoi se scoate si se taie forma dorita, cu un cutit cu lama incalzita.

image

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

1 di