E un desert de origine americana, pufos si simplu de preparat, care poate fi decorat in diferite moduri (fie cu crema de unt, martipan, frisca sau un alt tip de crema). N-am reusit sa fac si la celellte fotografii, deoarece era n-a mai ramas nici macar una. Data viitoare trebuie sa stau cu ochii pe ele :). Va astept pe blog sa vad cum v-au iesit si voua. Poate aveti mai mult timp pentru decor…
INGREDIENTE:
- 130 g de unt la temperatura camerei
- 130 g de faina
- 130 g de zahar fin
- 1 lingurita de praf de copt
- 2 oua
- 70 g de lapte
- vanilina sau esenta de vanilie
- sare
MOD DE PREPARARE:
- Intr-un vas se freaca bine untul cu zaharul, pana se obtine un amestec spumos, apoi se incorporeaza pe rand cele doua oua. Se varsa cate putin laptele, un praf de sare si vanilia.
- Se amesteca faina cu praful de copt, apoi se incorporeaza in compozitia de mai sus cu ajutorul unui mixer. Aluatul obtinut trebuie sa fie fin si omogen, fara cocoloase.
- Se ia forma teflonata de muffin si se pune cate o forma de hartie de copt cupcake. Se umplu formele nu mai mult de jumatate, deoarece cresc foarte mult cand le introduceti in cuptor.
- Se coc in cuptorul incalzit la 180° pentru 20 de minute.
- Se decoreaza dupa preferinta cu crema de unt, martipan, crema de ciocolata sau pur si simplu frisca.