Cred ca si voi de obicei faceti crutoanele clasice, dar de cand le fac pe astea aromate, nu mai am deloc paine veche in casa. Daca ramane vreo bucata care nu se mai mananca, fac repede crutoanele astea (gnam…tare-s bune) si sa vezi cum toti ai casei rontzaie. Le puteti manca asa sau puse in supe, salate,etc.
INGREDIENTE:
- 4 felii paine (folositi ce paine doriti, eu o folosesc pe asta)
- 3-4 linguri ulei de masline
- 1 lingurita de praf de usturoi
- ierburi aromatice: oregano, cimbru, busuioc
MOD DE PREPARARE:
Paine se taie cubulete si se pune in tava de copt tapetata cu hartie de copt. Peste ele se varsa ulei de masline ( nu prea mult, vreo 3-4 linguri) si amestecati. Se presara praful de usturoi, oregano (ingredient principal) si daca mai doriti cimbru, busuioc, se mai invart un pic ca sa prinda gust peste tot. Se dau la cuptorul incalzit, la 180° si se lasa sa se rumeneasca, vreo 15 minute (eu le scot cand devin aurii). Nu uitati sa le mai amestecati din cand in cand, ca sa se prajeasca uniform.
Spor la rontzait 🙂