Un desert delicios si racoros pentru aceasta perioada …astazi este foarte cald ( 24 °C) si am zis sa profit de timpul cat doarme cel mic si sa fac ceva pentru desert. Aveam destul lapte in frigider si.. ce poate fi mai bun decat o crema de zahar ars?
INGREDIENTE:
- 1 litru de lapte
- 250g de zahar + circa 8 linguri de zahar pentru caramel
- 7 oua
- vanilie sau rom
MOD DE PREPARARE:
- Se bat bine ouale cu zaharul pana acesta se topeste, apoi se adauga laptele fiert si racit. Se adauga esenta de vanilie sau de rom, dupa preferinta.
- Se pune la foc mic zaharul pentru caramel si se lasa pana se topeste. Daca se doreste caramelul un pic mai lichid, se adauga peste zahar 2-3 linguri cu apa. Se roteste vasul usor pana zaharul devine auriu, fara a-l colora prea mult, pentru ca devine amarui .
- Se pune caramelul in forme mici sau in una mare si se varsa compozitia de lapte, filtrand-o printr-o sita.
- Se coace la bain marie, in cuptorul incalzit la 180°C pentru circa 50 de minute.
- Se pune la frigider pentru aproximativ 3-4 ore si se serveste rece.