CREMA DE WHISKY SAU BAILEYS

 

INGREDIENTE PENTRU 500 ML DE BAILEYS:

  • 200 ml de lapte condensat
  • 150 ml de smantana  lichida pentru frisca
  • 200 ml de whisky
  • 4 linguri de sos de caramel (toping)
  • 1/2 lingurita de cacao
  • 1/2 lingurita de extract de vanilie sau semintele unei pastai de vanilie
  • 1/2 lingurita de ness

MOD DE PREPARARE:

  1. Intr-un bol se amesteca laptele condensat (reteta homemade AICI), smantana lichida pentru frisca, extractul de vanilie,ness-ul si cacao.
  2. Se omogenizeaza bine, apoi se adauga 200 ml de whisky si caramelul.
  3. Se filtreaza lichidul si se pune intr-o sticla de sticla.
  4. Se lasa cateva zile sa se odihneasca , dar este bun si servit imediat (am incercat eu :)). Se serveste simplu sau cu gheata.

 

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.