Get a site

COVRIGI CROCANTI CU SEMINTE

Astazi fiind urat afara, m-am apucat de bucatarit, in loc sa ma odihnesc in perioada asta asa cum ma sfatuieste lumea…..si am facut cei mai gustosi covrigi pe care i-am mancat vreodata. They are crispy outside and soft and fluffy inside. Va sfatuiesc sa-i faceti si voi, dear, daca va e pofta asa cum imi este mie, caci aici, departe de casa nu am de unde sa-i cumpar. Poate voua nu va este pofta, dar eu una duc lipsa covrigilor aici. Asa ca am trecut la treaba…:)

INGREDIENTS:

  • 500 g flour 0
  • 2 lingurite de sare
  • 1 pliculet de drojdie uscata (sau 1 cub de drojdie proaspata)
  • 1 lingurita de zahar
  • 70 g of unt (sau in post- margarina)
  • 250 ml de apa calduta
  • 1200 ml de apa
  • 50 g de bicarbonat
  • sare mare, susan, mac, seminte de floarea-soarelui.

MOD DE PREPARE:

  1. Intr-un bol se dizolva drojdia cu apa calduta si 1 lingurita de zahar.
  2. Intr-un vas larg se pune faina amestecata cu sarea. In mijloc se face o adancitura, se varsa drojdia dizolvata in apa si se amesteca. Se varsa untul topit si se framanta un aluat elastic, care se lasa la crescut,la loc caldut,timp de 40 de minute.
  3. Din aluatul frumos crescut se formeaza circa 12 bile din care urmeaza sa facem covrigii.
  4. Dupa impletirea covrigilor, acestia se pun intr-o tava cu hartie de copt si se dau la rece timp de 1 ora.
  5. Se pune la fiert o oala cu apa, iar cand aceasta clocoteste se adauga 50 g de bicarbonat. Se pun pe rand covrigii scosi de la frigider si se lasa timp de 10 secunde. Se scot din apa, se pun in tava cu hartie de copt si se presara cu seminte, mac, susan sau sare mare.
  6. Se coc in cuptorul preincalzit la 200°C timp de circa 20 de minute.

 

covrigi crocanti

 

 

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.