Cu acest cosulete de biscuit puteti face o placuta surpriza atat copiilor cat si musafirilor. Se prepara usor (eu de obicei le fac cand imi mai raman albusuri nefolosite), dar va recomand sa le preparati chiar inainte de a le consuma, altfel se moaie si nu mai raman crocante. Le puteti umple cu crema de vanilie (reteta aici), frisca, crema de lapte (reteta aici) , cu frisca, inghetata si bucatele de fructe.
INGREDIENTE:
- 40 g de zahar
- 40 g faina
- 40 g unt la temperatura camerei
- 1 albus
MOD DE PREPARARE:
Se freaca untul ( la temperatura camerei ) cu zaharul pana se obtine un amestec cremos , dupa care se adauga albusul batut spuma, incorporandu-se usor, de jos in sus, in amestecul de unt. La final, se adauga faina.
In tava de cuptor, acoperita cu hartie de copt se pune cate un pic din compozitie, formand cercuri de circa 12 cm, foarte subtiri. Se coc in cuptorul incalzit la 180 de grade pentr 5-10 minute, pana cand incep sa devina putin aurii.
Se scot din cuptor si cand sunt inca fierbinti le punem pe niste pahare intoarse, astfel incat sa obtinem forma unor cosulete.
Se lasa la racit, apoi se intorc si se umplu dupa dorinta cu inghetata, frisca, fructe sau crema de patiserie.
PS: Pentru cine doreste sa le serveasca ca simpli biscuiti, le puteti presara cu bucatele de migdale sau alune inainte de a le introduce in cuptor.