O reteta foarte simpla si foarte gustoasa care cu siguranta toti o vor adora , in special cei mai mici. Va spun din propria experienta , ca micul meu ajutor de 3 anisori nici bine nu l-am facut pe primul ca a si disparut ;).
Ce spuneti, incercati si voi? Va astept parerile voastre aici, pe blog sau pe pagina de FB sa vad daca v-a placut.
Azi am facut cu crenvusti, maine incercam cu legume pentru cei vegetarieni.
Va pup si va astept in continuare sa ne urmariti si sa incercati retetele noastre.
INGREDIENTE:
- 10-12 crenvusti
- 200 g faina
- 1 ou
- 150 ml lapte
- 1 lingura praf de copt
- sare
- ulei pentru prajit
MOD DE PREPARARE:
- Intr.un vas se amesteca faina impreuna cu 1 lingura de praf de copt. Se adauga apoi pe rand 1 ou, laptele si un varf de sare. Se amesteca bine totul pana se obtine un aluat omogen, mai gros decat cel de clatite.
- Se ia cate o frigaruie si se infige in fiecare crenvust, fara a iesi pe partea opusa.
- Se pune aluatul intr-un vas inalt (eu am pus intr-o cana gradata) si se pun 2-3 crenvusti in aluat, cu frigaruia in sus.
- Se pune la incins uleiul intr-o tigaie larga, cu mult ulei si se prajesc crenvustii in aluat pana devin aurii. Se servesc renumitii corn dogs cu mustar sau ketchup.
PS: AM FACUT SI CU LEGUME PENTRU CEI VEGETARIENI CU DOVLECEI SI MORCOVI.