CORDON BLEU

Ca sa iesim putin din retetele obisnuite de snitele sau gratar,  astazi la masa de pranz am preparat pentru copii vestitul CORDON BLEU alaturi de o portie de cartofi si salata.

 

12592305_10207351755786446_3901994113883827221_n

 

INGREDIENTE :

  • 1 piept de pui
  • parmezan
  • 4 felii de branza topita
  • 4 felii de sunca presata ( sau prosciutto cotto)
  • faina
  • 1 ou
  • pesmet
  • fulgi de porumb maruntiti in mana
  • ulei

MOD DE PREPARARE :

  1. Pieptul de pui taiat bucatele se pune la robot impreuna cu 2 linguri de parmezan. Se mixeaza bine totul, pana pieptul de pui este bine maruntit si devine ca o pasta.
  2. Intr-o farfurie se bate 1 ou cu putina sare si piper. In alta farfurie se face un amestec de pesmet si fulgi de porumb, maruntiti in mana.
  3. Se compune cordon bleul astfel: cu mainile usor umezite se ia putin din compozitia de carne, se pune deasupra o bucata de branza topita, apoi sunca presata si se inchide cu o alta bucata de carne tocata de pui. Se formeaza un hamburger, care se trece prin faina, ou si in final prin pesmetul amestecat cu fulgi.
  4. Se prajesc intr-o tigaie cu ulei incins, la foc mediu pana  se rumenesc.

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.