CONOPIDA GRATINATA IN SOS MORNAY

INGREDIENTE:

  • 1 kg de conopida
  • 50 g de faina
  • 80 g unt
  • 5 dl lapte
  • 60 g cascaval ras
  • 100 ml smantana
  • 1 galbenus
  • nucsoara
  • sare
  • piper
MOD DE PREPARARE:
  1. Se prepara mai intai sosul Mornay astfel: intr-un vas se pune la topit untul, apoi se adauga faina si se amesteca. Se ia de pe foc si se incorporeaza incet laptele, nucsoara, sare si piper. Se pune din nou pe foc si se amesteca mereu (circa 5 minute) pana se ingroasa. Se da deoparte si se adauga galbenusul batut cu smantana si cascavalul ras. Se pune vasul din nou pe foc, 5 minute, la foc mic.
  2. Conopida se curata si se desface buchetele. Se fierbe in apa sarata sau la aburi, pentru putin timp astfel incat sa ramana crocanta. Se scurge si se usuca de apa in care a fiert.
  3. Intr-un vas yena uns cu unt, se aseaza conopida, iar deasupra se varsa sosul mornay. Se taie cateva bucatele mici de unt, apoi se da la cuptor, la 190 grade, timp de 20 de minute.

 

image

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.