Eu v-am dat reteta mea de clatite pe care o fac mereu si nu mi-a dat niciodata gres. Pentru mai multe clatite dublati cantitatile. Daca insa aveti reteta voastra, faceti-o pe aia.
INGREDIENTE:
- 10 clatite ( eu folosesc 1 ou, 1 cana de faina, 1 ½ cana cu lapte, 1 lingura de ulei)
- 500 g mascarpone
- zahar pudra vanilat dupa gust
- fructe de padure proaspete
- fulgi de migdale
MOD DE PREPARARE:
- Pentru clatite se amesteca toate ingrediente bine pana se obtine o compozitie omogena fara cocoloase. Se toarna un polonic mic de aluat intr-o tigaie incinsa , unsa cu ulei, si cu o miscare de rotatie rapida se repartizeaza uniform aluatul inainte sa se coaguleze. Cand s-a facut pe o parte se intoarce clatita si pe cealalta parte.
- Pentru crema: se amesteca mascarponele cu zaharul pudra vanilat, iar in final se adauga fructele de padure dupa preferinta.
- Se umplu clatitele reci cu crema de mascarpone, se aranjeaza pe un platou, iar restul de crema il intinzi peste ele.
- Se decoreaza frumos cu fulgi de migdale si fructe de padure.