INGREDIENTE:
- 1 kg de ciuperci champignon
- 1 ceapa
- ardei gras
- rosii cherry
- patrunjel
- 1 catel de usturoi
- cascaval sau alta branza care sa se topeasca la cuptor
- unt sau ulei de masline (ca sa fie mai dietetic)
MOD DE PREPARARE:
- Se spala si se curata ciupercile :se scot cu grija coditele si se pun separat. Ciupercile se aranjeaza intr-o tava de cuptor unsa cu unt.
- Ceapa, ardeiul si rosiile cherry se curata si se spala. Se taie toate legumele cubulete si se pun intr-o tigaie cu un pahar de apa si 2 linguri de ulei. Se pun pe foc, se acopera cu un capac si se amesteca periodic pana legumele se inmoaie.
- Usturoiul si coditele de la ciuperci se taie marunt si se adauga peste legumele inmuiate, se amesteca si se mai lasa 5 min pe foc mediu.
- Patrunjelul se taie marunt si se adauga la compozitia de legume. Se sareaza dupa gust, se amesteca bine si se ia de pe foc.
- Cascavalul se taie cubulete.
- Cu o lingurita umpleti ciupercile, deasupra se presara cateva cubulete de cascaval si se pun la cuptor 40-50 de min.