CHURROS CU AROMA DE SCORTISOARA

imageChurros este un dulce de origine spaniola , un fel de aluat care se taie si se prajeste in ulei, iar apoi se presara cu zahar. Este un desert care se poate prepara pe toata perioada anului si este foarte bun servit alaturi de un sos de ciocolata.

INGREDIENTE PENTRU 10 churros:

  • 150 g de faina 00
  • 30 g de unt
  • 2 oua
  • 120 g de zahar
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 l de ulei de arahide pentru prajit
  • ½ lingurita de sare

MOD DE PREPARARE:

  1. Se pune pe foc un vas cu 250 ml de apa, untul si sarea. Se adauga deodata faina cernuta si amestecati bine cu o lingura de lemn pana obtineti o compozitie fina, omogena. Se lasa compozitia la foc iute pana aceasta incepe sa se desprinda de pe peretii vasului si se formeaza ca o bila. Se ia de pe foc, se lasa la racit, apoi se adauga cate un ou, amestecand bine pana aluatul obtinut e fin si lucios.
  2. Se pune aluatul intr-un sac de patiserie cu varful sub forma de stea. Se fac bastonase de circa 20 cm lungime care se pun usor in tigaia cu ulei incins, ajutandu-se cu un cutit ( pentru a le taia ). Se prajesc la foc mediu, pana cand acestia capata o culoare aurie. Se scot pe un servetel pentru a lasa uleiul in exces, apoi se trec prin zaharul amestecat cu scortisoara. Se servesc calzi alaturi de sos de ciocolata.

 

 

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

1 di