Aceste chifle sunt pufoase si simplu de facut, ideale pentru orice mancare preparati. Cum in dieta de obicei se duce tare dorul painii si al dulciurilor in general, cu aceste retete nici nu simtiti ca sunteti la regim. Reteta de mai jos am descoperit-o cu drag la Oana Camacho si nu am reusit sa-i tin departe nici pe cei mici. Va sfatuiesc cu drag sa o incercati.
INGREDIENTE:
- 2 linguri tarate de ovaz
- 1 lingura lapte praf (optional )
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1 ou
- 2 linguri iaurt 0% ( sau se poate folosi branza cremoasa 0% )
- un varf de sare
- seminte de chia sau susan
MOD DE PREPARARE:
- Se incalzeste cuptorul la 160°C.
- Se separa albusul de galbenus. Galbenusul se amesteca impreuna cu iaurtul (sau branza), apoi se adauga taratele, laptele praf, praful de copt. se incorporeaza bine totul.
- Separat se bate albusul spuma cu un varf de sare, pana se intareste.
- Se adauga albusul spuma peste compozitia cu tarate si se amesteca de jos in sus, ca sa nu se lase.
- Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun cate 2 linguri din compozitie , lasand distanta intre ele.
- Se presara cu seminte de chia sau susan si se dau la cuptor. Se lasa la copt timp de 20-25 de minute pana se rumenesc.