CHEESECAKE MARMORAT CU CIOCOLATA

INGREDIENTE:

  • 100 g ciocolata amara
  • 150 g biscuiti digestivi sau tip Petit Beurre 
  • 50 g unt 
  • 3 oua 
  • 120 g zahar
  • 200 g mascarpone
  • 150 g iaurt (de preferinta iaurt grecesc)

MOD DE PREPARARE:

  1. Biscuitii se macina fin cu ajutorul robotului de bucatarie. Se adauga untul topit si se amesteca bine.
  2. Se ia o forma rotunda cu inel detasabil, se tapeteaza cu hartie de copt si se varsa compozita de biscuiti si unt, presand bine cu dosul unei linguri. Se da la frigider.
  3. Intre timp se mixeaza bine ouale cu zaharul, pana se obtine un amestec cremos,  apoi se adauga mascarponele si iaurtul. Se imparte compozitia astfel: 3/4 din compozitise lasa asa cum este, iar 1/4 se amesteca cu ciocolata topita (la bain-marie sau in microunde).
  4. Se scoate forma de la frigider si se toarna deasupra crema de mascarpone alba, peste care apoi se pune din loc in loc crema de ciocolata, formand spirale cu ajutorul unei furculite sau al unei scobitori. Se va obtine la suprafata un aspect marmorat.
  5. Se da la cuptor, la 160° C, pentru 40-50 minute (cuptorul preincalzit). Cand s-a racit se da la frigider 3-4 ore si se serveste.

 

cheesecake marmorat cu cioco

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.