INGREDIENTE:
- 100 g ciocolata amara
- 150 g biscuiti digestivi sau tip Petit Beurre
- 50 g unt
- 3 oua
- 120 g zahar
- 200 g mascarpone
- 150 g iaurt (de preferinta iaurt grecesc)
MOD DE PREPARARE:
- Biscuitii se macina fin cu ajutorul robotului de bucatarie. Se adauga untul topit si se amesteca bine.
- Se ia o forma rotunda cu inel detasabil, se tapeteaza cu hartie de copt si se varsa compozita de biscuiti si unt, presand bine cu dosul unei linguri. Se da la frigider.
- Intre timp se mixeaza bine ouale cu zaharul, pana se obtine un amestec cremos, apoi se adauga mascarponele si iaurtul. Se imparte compozitia astfel: 3/4 din compozitise lasa asa cum este, iar 1/4 se amesteca cu ciocolata topita (la bain-marie sau in microunde).
- Se scoate forma de la frigider si se toarna deasupra crema de mascarpone alba, peste care apoi se pune din loc in loc crema de ciocolata, formand spirale cu ajutorul unei furculite sau al unei scobitori. Se va obtine la suprafata un aspect marmorat.
- Se da la cuptor, la 160° C, pentru 40-50 minute (cuptorul preincalzit). Cand s-a racit se da la frigider 3-4 ore si se serveste.