O noua reteta de cheesecake pe care am descoperit-o si am incercat-o cu mult drag a fost cea de Cheesecake cu migdale si caise. O incercati si voi?
INGREDIENTE:
- 180 g de biscuiti Petit Beurre sau digestivi
- 80 g deunăzi
- 500 g de Philadelphia (sau mascarpone)
- 150 g de caise
- 100 ml de smantana dulce
- 120 g de zahar
- 50 g de faina
- 1 lingura de fulgi de migdale
- 3 oua
- 1 pliculet de vanilina sau 1 esenta de vanilie
MOD DE PREPARARE:
- Se topeste untul la foc foarte mic (sau microunde). Biscuitii se macina la robot, apoi se amesteca impreuna cu untul topit. Se pune compozitia de biscuiti intr-o tava (de circa 22 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se preseaza bine cu dosul unei linguri, pentru a compacta biscuitii. Se da la frigider pentru 30 de minute.
- Se bat ouale cu Philadelphia (sau mascarpone), zaharul si vanilia, apoi se adauga faina, smantana si caisele taiate bucatele. Se amesteca bine.
- Se varsa compozitia peste blatul de biscuiti, se presara cu fulgi de migdale si se da la cuptor la 170 de grade pentru circa 1 ora.
- Se lasa la racit, apoi se da la frigider pentru 4-6 ore. Pofta buna!