CHEESECAKE CU ANANAS SI NUCA DE COCOS

INGREDIENTS:

– pentru blat:

  • 250 g biscuiti digestivi sau Petit Beurre
  • 120 g butter

– pentru crema:

  • 150 g mascarpone
  • 200 g smantana lichida pentru frisca
  • 100 g zahar pudra
  • 2-3 felii de ananas (eu am folosit cel din compot)
  • 3 linguri de fulgi de cocos
  • 8 g de gelatina

-pentru jeleul de ananas:

  • 3 felii de ananas
  • 50 g sugar
  • 100 ml apa
  • 3 g gelatin

pentru decor:

  • felii de ananas
  • fulgi de cocos

MOD DE PREPARE:

  1. Mai intai se prepara baza de cheesecake: se topeste untul si se pune in robotul de bucatarie impreuna cu biscuitii. Se mixeaza pana se omogenizeaza bine totul si biscutii sunt bine faramitati.
  2. Se pune amestecul obtinut intr-o forma de tort cu fund detasabil si se preseaza bine cu dosul unei linguri. Se da la frigider pana se intareste bine (cel putin 30 de minute).
  3. Se pregateste apoi crema: se pune gelatina la inmuiat in apa, apoi se scurge si se topeste in putina apa calduta (sau lapte caldut).
  4. Smantana se bate bine cu mixerul, se adauga zaharul pudra, iar cand s-a intarit bine se incorporeaza mascarponele. Se taie 2-3 felii de ananas bucatele si se amesteca in frisca cu mascarpone. Se adauga fulgii de cocos. Cu ajutorul unei site se strecoara gelatina direct in crema de mascarpone si se amesteca bine.
  5. Se scoate forma din frigider si se pune deasupra bazei crema preparata. Se niveleaza suprafata si se da din nou la frigider.
  6. Prepare pineapple jelly: put pineapple in blender, with half the sugar and water and acts until a puree. Flows into a pot along with remaining water and put on fire. When the mixture is heated well above add soaked gelatin and mix well until it melted. Leave for a few minutes to cool.
  7. Remove from the refrigerator and cover form the prepared jelly. Garnish with slices of pineapple and coconut flakes as you like. Leave in the refrigerator at least 3 hours before being served.

 

13433302_10208432932015176_983602969056214748_o

 

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

1 di