Get a site

CHEC IN 3 CULORI

 

 

 

INGREDIENTS:

  • 5 lay
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • 5 g de praf de copt
  • 5 linguri de lapte
  • 5 linguri de ulei
  • 1 lingura de cacao
  • esenta de vanilie sau coaja rasa de lamaie

MOD DE PREPARE:

  1. PENTRU PARTEA ALBA: Se separa cu grija albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile spuma cu 5 linguri de zahar pana devin tari. Se adauga 5 linguri de faina, trecuta prin sita si se incorporeaza atent cu paleta, sa nu se formeze cocoloase.
  2. PENTRU PARTEA GALBENA: Galbenusurile se mixeaza cu 5 linguri de zahar pana se albesc si devin cremoase. Se adauga laptele, si uleiul si se omogenizeaza. Se cern 5 linguri de faina si se amesteca impreuna cu praful de copt, dupa care se incorporeaza in galbenusuri..
  3. PENTRU PARTEA MARO: Separat, intr-un vas se pun 4 linguri din aluatul galben si 5 linguri din aluatul alb. Se adauga cacaua cernuta si se amesteca bine.
  4. Intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt se toarna pe rand aluatul galben, apoi cel maro, iar la final cel alb. Se niveleaza cu o spatula si se da la cuptorul preincalzit la 180°C pentru circa 25-30 de minute (pana trece testul scobitorii- daca aceasta iese uscata, checul este gata).

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.