INGREDIENTE:
- 5 oua
- 10 linguri de zahar
- 10 linguri de faina
- 5 g de praf de copt
- 5 linguri de lapte
- 5 linguri de ulei
- 1 lingura de cacao
- esenta de vanilie sau coaja rasa de lamaie
MOD DE PREPARARE:
- PENTRU PARTEA ALBA: Se separa cu grija albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile spuma cu 5 linguri de zahar pana devin tari. Se adauga 5 linguri de faina, trecuta prin sita si se incorporeaza atent cu paleta, sa nu se formeze cocoloase.
- PENTRU PARTEA GALBENA: Galbenusurile se mixeaza cu 5 linguri de zahar pana se albesc si devin cremoase. Se adauga laptele, si uleiul si se omogenizeaza. Se cern 5 linguri de faina si se amesteca impreuna cu praful de copt, dupa care se incorporeaza in galbenusuri..
- PENTRU PARTEA MARO: Separat, intr-un vas se pun 4 linguri din aluatul galben si 5 linguri din aluatul alb. Se adauga cacaua cernuta si se amesteca bine.
- Intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt se toarna pe rand aluatul galben, apoi cel maro, iar la final cel alb. Se niveleaza cu o spatula si se da la cuptorul preincalzit la 180°C pentru circa 25-30 de minute (pana trece testul scobitorii- daca aceasta iese uscata, checul este gata).