Nu stiu daca si voi sunteti amatori de CASTANE, dar la mine in familie este lupta pana la ultima bucatica. Sa vedeti pana si cel mai mic vrea sa-si desfaca singurel castana si sa o savureze, dupa atata munca. Dupa multe incercari si explozii in cuptor, am descoperit ca facute in tigaie, direct pe foc, cu un strat de sare, ies nemaipomenit de bune si moi. Deci sa va spun cum le-am facut.
INGREDIENTE:
-castane
-sare
Castanele se spala bine, se sterg cu un prosop, dupa care se cresteaza cu un cutit bine ascutit. Eu am facut cate 2 crestaturi sub forma de cruce pe fiecare castana. Se pun intr-o tigaie mare, in care se presara un strat de sare groasa (cam de un deget) si se prajesc cu capacul pus, pana cand majoritatea castanelor se desfac.
Se coc aproximativ 20-25 de minute la foc mediu, timp in care se mai amesteca din cand in cand.
Castanele se curata de coaja cu mana (este destul de dificil sa cureti o castana mai ales daca nu s-a desfacut foarte bine), iar partea lor comestibila este miezul, insa acesta trebuie sa fie moale (este posibil ca unele dintre castane sa nu fie facute complet pentru ca nu toate castanele au aceeasi dimensiune, grosime a cojii si nici nu sunt crestate la fel).