INGREDIENTE ( pentru 4 persoane):
- 8 cartofi (de obicei calculez 2 cartofi de persoana)
- bacon (sau sunculita afumata)
- ceapa verde
- cascaval
- ulei de masline
- sare
- piper
MOD DE PREPARARE:
- Se spala bine carofii si se fac 4-5 taieturi pe latime , fara a ajunge cu cutitul pana jos (feliile trebuie sa ramana unite la baza). Se ung cu ulei (eu folosesc uleiul de masline, ca da un gust deosebit la toate mancarurile) folosind un penson si se pun intr-o tava cu hartie de copt. Se dau la cuptor, la temperatura de circa 220° pentru circa 50 de minute (1 ora daca sunt cartofii mari). PS: daca vreti sa-i tineti mai putin la cuptor, puteti sa-i fierbeti mai intai pentru 10 minute in apa fierbinte cu putina sare.
- Intre timp taiati baconul si branza cubulete, iar ceapa rondele.
- Cand cartofii sunt gata, se scot si se lasa la racit. Se umplu cartofii cu cascaval, bacon si rondele de ceapa, se presara cu sare si piper si se dau la cuptor cu grill deschis pentru 10 minute, pana se rumeneste putin baconul si cascavalul se topeste.