INGREDIENTE:
- 3-4 dovlecei mici
- 250 g ciuperci
- 3 linguri faina
- 150 ml lapte
- 2 linguri branza vaci
- 100 g telemea
- 4 oua
- piper macinat
- 1 legatura de ceapa verde
- 2 legaturi de marar
- 1 morcov
- 1/2 ardei gras rosu
- 2 linguri unt
- 50 g cascaval ras
- sare
- unt si pesmet pentru uns tava
MOD DE PREPARARE:
- Doveleceii si ciupercile se spala si se curata, apoi se oparesc 2-3 minute, in apa cu putina sare. Se scurg si se taie cubulete. Morcovul se spala, se curata si se rade fin. Ardeiul se taie cubulete, mararul si ceapa se toaca marunt.
- Faina se dizolva in lapte, apoi se pune la fiert la foc mic, amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase. Cand sosul alb s-a ingrosat, se ia de pe foc si se adauga untul, dovlecelul, ciupercile, morcovul,ceapa,ardeiul, telemeaua rasa, branza de vaci si piperul.
- Galbenusurile se separa de albusuri si se incorporeaza in amestecul de legume, racit. Albusurile se bat spuma si se amesteca in compozitia de mai sus, amestecand de jos in sus.
- Se unge cu unt si se tapeteaza cu pesmet un vas yena, se pune amestecul de legume, se presara cascaval ras si se da la cuptorul preincalzit la 180°C, pentru circa 30 minute. Se lasa budinca la racit in vasul yena, apoi se taie bucati. Se serveste ca aperitiv,calda sau rece, insotita de salata verde.