INGREDIENTE:
- 3 oua
- 200 g zahar
- 130 g unt
- 80 g faina
- esenta vanilie sau (vanilina)
- 200 g ciocolata amara
- sare
pentru Cheesecake:
- 250 g ricotta ( sau mascarpone, crema de branza Philadelphia)
- 1 ou
- 1 lingura zahar
- 1 lingura faina
- esenta de vanilie
MOD DE PREPARARE:
- Mai intai se prepara crema pentru cheesecake: se bate oul cu zaharul, apoi se adauga ricotta, faina si esenta de vanilie. Se mixeaza bine, apoi se acopera si se da la frigider.
- Pentru amestecul de ciocolata: Se pune untul impreuna cu ciocolata la topit intr-un vas, la bain-marie. Se amesteca usor pana ciocolata se topeste. Se da deoparte si se lasa la racit.
- Separat se bat ouale cu zaharul la viteza maxima, pana devin albe si cremoase.
- Se adauga ciocolata racita, un varf de sare si esenta de vanilie.
- La sfarsit se incorporeaza faina trecuta prin sita, usor, cu miscari de jos in sus.
- Intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt se pune compozitia de ciocolata.
- Se scoate crema de cheesecake de la frigider si se pune cate o lingura peste ciocolata.
- Cu o scobitoare sau cu o furculita se trage de crema de cheesecake peste cea neagra, pana se combina usor. Aveti grija sa nu ajungeti la fundul tavi i, ci doar la suprafața sa creati niste unde.
- Se da la cuptorul preincalzit la 190°C timp de 30 de minute.
- Daca faceti proba scobitorii nu va ingrijorati daca este putin umed, este normal.Se lasa la racit si se serveste cu mare pofta.