Broccoli cu rosii si naut

Imagine

This recipe I made it quite often and even if sometimes I chickpeas, replacing it with white beans. It is equally good and is an excellent food for dinner, lejera , numai pe baza de legume.

INGREDIENTS:

  • 250 g naut
  • 800 g broccoli
  • 2 onions
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță curcuma
  • 1 ardei iute pisat
  • 2 mâini stafide
  • salt
  • 4 roșii decojite și tăiate bucăți

MOD DE PREPARE:

  1. Se înmoaie năutul în apă re­ce, peste noapte. A doua zi se fierbe timpul indicat pe cutie, se ia de pe foc și se lasă să se raceasca.
  2. Se depart buchețelele de broccoli și se spală. Se curăță ceapa și se taie felii. Într-o tigaie se încinge uleiul de măsline și se călește ceapa. Se condimentează cu sare, curcuma și ardei iute.
  3. Se adaugă în tigaie buchețe­le­le de broccoli și se fierb toate înăbușite sub capac circa 5 min.
  4. Se clătesc stafidele sub jet de apă caldă și se adaugă în tigaie, cu năutul. Se sărează, se adaugă roșiile și se mai fierbe totul înăbușit timp de circa 10 min. Se servește cu iaurt și lipie.

PS: Daca doriti, puteti inlocui nautul si cu fasole, iar daca tineti post se serveste fara iaurt.

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

1 di