Cine nu indrageste aceasta leguma, il sfatuiesc sa incerce reteta de mai jos care ii va schimba parerea. Nici eu nu eram mare amatoare de broccoli, dar fiind atat de bogat in vitamine si atat de important in alimentatie am descoperit aceasta reteta si va sfatuiesc cu drag sa o incercati si voi.
Simpla, cu putine ingrediente si e gata in maxim 15 minute.
INGREDIENTE:
- 1 broccolo di circa 500 g
- 1 ceapa
- 1 pumn de masline tip Kalamata ( eu folosesc taggiasche )
- ulei de masline
- sare
- peperoncino – optional
MOD DE PREPARARE:
- Broccolo se curata, se desface buchetele si se fierbe 6-8 minute in apa fierbinte cu putina sare. Se scoate, se trec prin apa rece, ca sa pastreze culoarea vie de verde si se pune la scurs.
- Intr-o tigaie cu putin ulei de masline se pune ceapa taiata pestisori si maslinele negre. Cand ceapa s-a inmuiat si a devenit aurie se adauga buchetelele de broccolo, se adauga putina sare si pentru cine doreste un peperoncino si se serveste. Este o mancare perfecta pentru o zi de post!