Aceste caramele cu miere si lamaie, fara conservanti se realizeaza cu putine ingrediente si se folosesc ori de cate ori tusim si ne doare gatul. Se topesc usor in gura si sunt pe placul tuturor, iar pentru cei carora le plac aromele puternice pot adauga putin ghimbir in compozitie. Va sfatuiesc sa nu folositi zahar brun deoarece raman lipicioase.
INGREDIENTE:
- 4 linguri de apa
- 6 linguri de zahar
- 2 linguri de miere de albine
- 2 linguri de suc proaspat de lamaie
- OPTIONAL – 1/2 lingurita de ghimbir pudra , ulei esential de eucalipt
- forme mici pentru caramele
MOD DE PREPARARE:
- Intr-un vas mic se pune apa cu zaharul si sucul de lamie. se pune vasul pe foc si se amesteca pana cand zaharul se topeste.
- Cand amestecul incepe sa fiarba, se adauga mierea de albine. Se lasa la foc mic, amestecand continuu timp de 15-20 de minute pana cand lichidul capata o frumoasa culoare caramel.
- Se face proba pe o farfurie : se lasa sa cada cateva picaturi din amestec, iar daca acestea devin dure in scurt timp inseamna ca sunt gata.
- Se pun in forme, se lasa la racit, apoi se pun in congelator.
- Se pastreaza pe o perioada de circa 2 saptamani, la loc uscat, inchise cu hartie de copt. Daca raman putin lipicioase se pot da prin putin zahar pudra.