M-a atras reteta asta de biscuiti, mai ales ca nu sunt clasici, simpli, ci au interiorul plin de gem, cel putin asa i-am facut eu. Se pot umple cu crema, cu Nutella sau cu fructe proaspete, dupa dorinta fiecaruia. Acum sa trecem la biscuitit.
INGREDIENTE:
- 100 g unt
- 100 g zahar
- 220 g faina
- 1 ou
- 1 lingurita de praf de copt
- 1 pliculet de vanilina
- gem de fructe
- zahar pudra
MOD DE PREPARARE:
- Se freaca untul cu zaharul pana se obtine un amestec cremos.
- Se adauga oul, faina, vanilina si praful de copt. Se framanta bine, pana se obtine un aluat moale, omogen, care se inveleste in pelicula transparenta si se pune la rece, pentru 30 de minute.
- Pe o suprafata tapetata cu faina se intinde aluatul (nu foarte subtire, circa 2 mm) si se taie discuri de circa 6 mm diametru.
- Pe jumatate din discuri se va pune in centru cate o lingurita de gem, apoi se va acoperi cu cate un disc simplu, apasand usor marginile, pentru a le sigila (in felul acesta nu va iesi interiorul in momentul coacerii).
- Se pun intr-o tava cu hartie de copt si se coc in cuptorul incins la 180 grade, penntru 12-15 minute, pana incep sa se rumeneasca pe margini.
- Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar.
UA-51481648