O nebunie de biscuiti, trebuie sa-i incercati! Sunt imbracati in ciocolata, iar in interior sunt crocanti. Doar ca trebuie sa ii lasati sa se raceasca bine, inainte sa-i introduceti in ciocolata. Ce ziceti, ii incercati? In timp ce voi va ganditi, la biscuiti sau la silueta, eu ma duc sa mai rontai unul…..gnam, nu pot rezista!!
INGREDIENTE:
- 250 g de faina
- 100 g de zahar
- 100 g unt
- 1 ou
- 1 pliculet de vanilina sau 1 esenta de vanilie
- 1 varf de lingurita de praf de copt
- ciocolata cu lapte, amaruie sau alba ( eu am folosit ciocolata cu lapte )
MOD DE PREPARARE:
- Intr-un vas se freaca bine oul cu zaharul, apoi se adauga pe rand faina, vanilia, praful de copt si untul rece de la frigider, taiat bucatele. Se amesteca toate ingredientele in mod rapid pana se obtine un aluat neted si omogen, pe care se inveleste in folie alimentara si se da la frigider 30 de minute. INGREDIENTELE SE AMESTECA IN MOD RAPID PENTRU A NU SE INCALZI UNTUL, ALTFEL ALUATUL S-AR LIPI DE MAINI SI NU S-AR PUTEA FRAMANTA.
- Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.
- Se scoate aluatul de la frigider si se pune pe o suprafata tapetata cu putina faina. Se taie cate o bucata din aluat si se forme aza un cordonas lung, de grosimea unui deget. Se taie in bastonase de circa 10 cm, pe care se pun in tava tapetata cu hartie de copt.
- Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru circa 10-15 minute, pana cand suprafata acestora devine putin aurie. Se scot de la cuptor si se lasa sa se raceasca bine ( trebuie sa se raceasca bine, altfel nu raman crocante). Se continua la fel si cu restul de aluat, pana la terminarea acestuia.
- Ciocolata se pune la topit, iar cand aceasta este topita se introduc biscuitii, unul cate unul, punandu-i cu grija apoi pe hartie de copt. Aceasta operatiune se va face pe rand cu cate un singur biscuit, care se aseaza cu grija pe hartia de copt, cu distanta intre ei. Se dau la rece, ca sa se intareasca bine ciocolata si se servesc. Sunt o nebunie!!