Get a site

FURSECURI CU BANANE SI CEREALE

The simplest biscuits, which ripen in just 15 minutes and make only two ingrediente.Da, as you understand, 2 ingredients: mashed banana and cereal, doar atat si veti obtine biscuiti pe care ii puteti oferi celor mici sa-i rontaie cu pofta.

INGREDIENTS:

  • 2 banane
  • 100 g fulgi de ovaz sau muesli sau alt tip de cereale
  • a pinch of salt
  • optional: fulgi de ciocolata, alune, nuci, goji
  • arome dupa preferinta: cinnamon, vanilla, migdale

 

MOD DE PREPARE:

  1. Se incalzeste cuptorul la 180°C. Se piseaza bine bananele cu ajutorul unei furculite, apoi se adauga fulgii de ovaz sau muesli, un varf de sare si aroma care se prefera. Se va obtine o compozitie nu foarte umeda.
  2. Se ia cate o lingura din compozitia obtinuta si se pune intr-o tava cu hartie de copt. Se da forma rotunda, apasand usor, obtinandu-se biscuiti de circa 6 cm diametru. Deasupra se adauga presand usor, fulgi de ciocolata, stafide, nuci sau alune taiate marunt , you prefer, apoi se introduce tava la congelator pentru scurt timp 5-10 minute.
  3. Se scoate de la rece si se introduce la cuptor pentru circa 15 minute, la 180°C.
  4. Se desprind cu grija, cu ajutorul unei spatole si se servesc imediat sau ii puteti pastra intr-o cutie pentru 4-5 giorni.

 

furbi2

 

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.