INGREDIENTE:
- 2 banane
- 100 g fulgi de ovaz sau muesli sau alt tip de cereale
- un varf de sare
- optional: fulgi de ciocolata, alune, nuci, goji
- arome dupa preferinta: scortisoara, vanilie, migdale
MOD DE PREPARARE:
- Se incalzeste cuptorul la 180°C. Se piseaza bine bananele cu ajutorul unei furculite, apoi se adauga fulgii de ovaz sau muesli, un varf de sare si aroma care se prefera. Se va obtine o compozitie nu foarte umeda.
- Se ia cate o lingura din compozitia obtinuta si se pune intr-o tava cu hartie de copt. Se da forma rotunda, apasand usor, obtinandu-se biscuiti de circa 6 cm diametru. Deasupra se adauga presand usor, fulgi de ciocolata, stafide, nuci sau alune taiate marunt , dupa preferinta, apoi se introduce tava la congelator pentru scurt timp 5-10 minute.
- Se scoate de la rece si se introduce la cuptor pentru circa 15 minute, la 180°C.
- Se desprind cu grija, cu ajutorul unei spatole si se servesc imediat sau ii puteti pastra intr-o cutie pentru 4-5 giorni.