Biscuitii cu mere si scortisoara sunt moi, aromati si orice copil va fi incantat cand ii va gusta. Cand i-am facut cei mici nici n-au avut rabdare sa astepte sa se raceasca bine ca au dat navala la ei.
INGREDIENTE:
- 1 mar mare sau 2 mai mici
- 1 ou
- 200 g zahar
- 125 g unt topit
- 1 pliculet de vanilina sau esenta de vanilie
- 1/2 pliculet de praf de copt
- 1 lingurita scortisoara
- un varf de sare
- un pumn de migdale prajite si tocate – optional
- 250 g faina
MOD DE PREPARARE:
- Intr-un vas se bate oul cu zaharul, apoi se adauga untul topit la microunde si racit.
- Se adauga pe rand faina, vanilina, praful de copt, un varf de sare si o lingurita de scortisoara si se amesteca bine toate ingredientele.
- Intre timp se incalzeste cuptorul la 180°C. Marul se spala, se curata si se taie cubulete mici.
- Migdalele daca sunt crude se prajesc putin, apoi se toaca cu un cutit, bucatele nu foarte mici.
- Se incorporeaza si merele si migdalele in aluat, apoi se pune cate o lingurita din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt. Se pastreaza distanta intre ei, deoarece cu temperatura inalta din cuptor tind sa se mareasca si sa se lipeasca intre ei.
- Se coc la 180° timp de 15 minute, pana cand marginile se coloreaza usor. Sunt deliciosi, usor de facut si ideali pentru copiii.