BISCUITI „CORN FLAKES”

Acesti biscuiti „CORN FLAKES ” au disparut imediat ce i-am pus pe farfurie. Sunt atat de buni incat si Rontzaila cel mic a papat aproape 2 ( lui i-am lasat putin aluat fara zahar)

 

INGREDIENTE:

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 350 g de faina
  • fulgi de migdale
  • 1/2 de plic de praf de copt
  • 100 g de stafide
  • corn flakes ( fulgi de porumb)
  • vanilie

MOD DE PREPARARE:

  1. Ouale se bat cu mixerul impreuna cu zaharul.Se adauga untul.
  2. Peste faina se pune praful de copt si se adauga in oua.
  3. Dupa ce s-a incorporat o parte din cantitatea de faina, se pun stafidele , fulgii de migdale si apoi restul de faina si esenta de vanilie.
  4. Se amesteca bine toata compozitia.
  5. Intr-un vas se pun fulgii de porumb.
  6. Se ia cate putin din aluat ( cat o nuca), se trece prin corn flakes si se aplatizeaza usor.
  7. Se pun biscuitii formati in tava cu hartie de copt. Se coc timp de 20 de minute la 180°C (cuptorul preincalzit). Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar.                                                                                                                                                   PS: optional puteti inlocui stafidele cu fulgi de ciocolata, iar fulgii de migdale cu nuci.

 

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.