Bilutele de ciocolata si visine sunt un desert traditional romanesc, pe baza de biscuiti si sunt ideale pentru cei ce iubesc visinele. Sunt usor de facut si o pot face si cei mai mici bucatari.
INGREDIENTE:
- 500 g de biscuiti simpli
- 100 g de unt
- 250 g de zahar
- 35 g de cacao
- 100 g nuci prajite si maruntite
- esenta de rom
- 50 g fulgi de nuca de cocos
- 500 ml de lapte
- visine congelate sau de la visinata
MOD DE PREPARARE:
- Se prepara siropul, punand intr-un vas zaharul, untul taiat cubulete si laptele la foc mediu. Dupa ce s-au topit, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
- Biscuitii se maruntesc cu ajutorul blendereului, se amesteca impreuna cu cacaoa, esenta de rom si siropul preparat anterior.
- Se framanta pana cand se obtine o compozitie omogena. Se ia cate putin din compozitie, se pune o visina la mijloc, se formeaza bilute si se trec prin nuca de cocos.
- Se pot servi imediat, iar daca mai raman se pastreaza la frigider.