BATOANE DE CIOCOLATA SI OREZ EXPANDAT

Batoanele de ciocolata si orez expandat sunt un desert rapid, simplu perfecte pentru micul dejun, cat si pentru orice moment al zilei in care se doreste ceva dulce. Se fac foarte simplu si nu avem nevoie decat de 3 ingrediente.

Eu am facut cu ciocolata cu lapte, dar fiecare o poate face cu ciocolata pe care o prefera – alba, amaruie.

 

 

INGREDIENTE:

  • 350 g ciocolata cu lapte
  • 20 g unt
  • 70 g orez expandat

MOD DE PREPARARE:

  1. Ciocolata se pune intr-un vas impreuna cu untul si se aseaza pe foc, la topit la bain-marie  ( se pune vasul deasupra unei oale cu apa).
  2. Cand ciocolata s-a topit se ia de pe foc si se adauga orezul expandat. Se amesteca bine pana cand orezul este acoperit tot de ciocolata.
  3. Se varsa amestecul intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si se niveleaza bine, apasand cu dosul unei linguri umezite. Compozitia trebuie sa fie inalta de cateva centimetri si compactata bine, astfel incat sa nu se desfaca in momentul portionarii.Se lasa la racit, apoi se pune la frigider pentru 1 ora.
  4. Se scoate blocul de ciocolata din forma si se taie in batoane de circa 3 cm latime si 7-8 cm lungime. Se pastreaza in frigider pana in momentul servirii.  Se pastreaza in jur de o saptamana, intr-un recipient de plastic inchis ermetic.

 

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.