ARDEI HABANERO IN ULEI

Ardeiul iute Habanero Chocolate este un ardei originar din Jamaica,planta cu talia de 60-90 cm,cu tulpini lemnoase,are fructe atarnate,in forma de lanterna,ce se termina de foarte multe ori cu un varf.
Ardeii au o lungime de 4-6 cm si o latime de 2,5-5 cm, culoarea fructelor este verde inainte de coacere, ulterior devine maro, cu o lejera aroma de ciocolata.

Ardeiul iute Habanero Chocolate este o varietate foarte iute,masurat la peste 600,000 unitati Scoville.
Se cultiva prin rasad,temperatura de geminare la momentul semanarii trebuie sa fie cuprinsa intre 20-35ºC. Uneori germineaza mai greu, dar merita efortul.

Temperatura optima de cultivare trebuie sa fie cuprinsa intre 20-35ºC, pozitionat la soare.

Cum planta a facut destule fructe, am pus si in borcan in ulei. Din cauza faptului ca este un soi foarte iute, va sfatuiesc sa le scoateti toate semintele, deoarece ele contin cea mai mare cantitate de iuteala.

 

INGREDIENTS:

 

MOD DE PREPARE:

  1. Se culeg ardeii de pe ram, se spala si se scot cotoarele si toate semintele, apoi se taie bucati nici mici nici mari.
  2. Se pun pe un prosop, intr-o sita, se presara cu sare fina, se pune un alt strat de ardei si apoi un altul de sare,pana se terminam toata cantitatea de ardei.
  3. Se stropeste suprafata cu otet de vin, apoi se inchide prosopul. Se aseaza deasupra o greutate (eu am pus un vas cu apa) si se lasa toata noaptea. Prin presare, ardeii vor elimina toata apa in exces.
  4. A doua zi se pun in borcanele si se adauga ulei de masline cat sa-i acopere.

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

1 di