Ardeiul iute Habanero Chocolate este un ardei originar din Jamaica,planta cu talia de 60-90 cm,cu tulpini lemnoase,are fructe atarnate,in forma de lanterna,ce se termina de foarte multe ori cu un varf.
Ardeii au o lungime de 4-6 cm si o latime de 2,5-5 cm, culoarea fructelor este verde inainte de coacere, ulterior devine maro, cu o lejera aroma de ciocolata.
Ardeiul iute Habanero Chocolate este o varietate foarte iute,masurat la peste 600,000 unitati Scoville.
Se cultiva prin rasad,temperatura de geminare la momentul semanarii trebuie sa fie cuprinsa intre 20-35ºC. Uneori germineaza mai greu, dar merita efortul.
Cum planta a facut destule fructe, am pus si in borcan in ulei. Din cauza faptului ca este un soi foarte iute, va sfatuiesc sa le scoateti toate semintele, deoarece ele contin cea mai mare cantitate de iuteala.
INGREDIENTE:
- ardei iuti– habanero chocolate ( sau alt soi-astia ai mei sunt cei mai iuti care exista cred)
- sare fina
- otet de vin alb
- ulei de masline
MOD DE PREPARARE:
- Se culeg ardeii de pe ram, se spala si se scot cotoarele si toate semintele, apoi se taie bucati nici mici nici mari.
- Se pun pe un prosop, intr-o sita, se presara cu sare fina, se pune un alt strat de ardei si apoi un altul de sare,pana se terminam toata cantitatea de ardei.
- Se stropeste suprafata cu otet de vin, apoi se inchide prosopul. Se aseaza deasupra o greutate (eu am pus un vas cu apa) si se lasa toata noaptea. Prin presare, ardeii vor elimina toata apa in exces.
- A doua zi se pun in borcanele si se adauga ulei de masline cat sa-i acopere.