INGREDIENTE:
- 1 conopida
- 300 g smantana
- 200 g cascaval
- 2 oua
- ceapa
- unt
- sare, piper
MOD DE PREPARARE:
- Conopida se spala si se taie bucatele. Se pune intr-o oala cu apa si sare, acoperita complet si se lasa 15 minute din momentul in care incepe sa fiarba. Aveti grija sa nu lasati conopida prea mult la fiert deoarece aceasta se inmoaie prea tare.
- In timp ce conopida fierbe, se taie ceapa marunt, cascavalul cubulete, iar ouale se amesteca impreuna cu smantana. Dupa ce s-a fiert conopida, se scoate si se pune la scurs intr-o sita sau intr-un alt vas.
- Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Se unge un vas yena cu unt, se adauga conopida, ceapa, cascavalul si compozitia de oua cu smantana si se amesteca bine totul. Se da la cuptor si se coace timp de 40-45 de minute pana se rumeneste. Se serveste calda.