CONOPIDA GRATINATA

FB_IMG_1469911162036

 

INGREDIENTE:

  • 1 conopida
  • 300 g smantana
  • 200 g cascaval
  • 2 oua
  • ceapa
  • unt
  • sare, piper

MOD DE PREPARARE:

  1. Conopida se spala si se taie bucatele. Se pune intr-o oala cu apa si sare, acoperita complet si se lasa 15 minute din momentul in care incepe sa fiarba. Aveti grija sa nu lasati conopida prea mult la fiert deoarece aceasta se inmoaie prea tare.
  2. In timp ce conopida fierbe, se taie ceapa marunt, cascavalul cubulete, iar ouale se amesteca impreuna cu smantana. Dupa ce s-a fiert conopida, se scoate si se pune la scurs intr-o sita sau intr-un alt vas.
  3. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Se unge un vas yena cu unt, se adauga conopida, ceapa, cascavalul si compozitia de oua cu smantana si se amesteca bine totul. Se da la cuptor si se coace timp de 40-45 de minute pana se rumeneste. Se serveste calda.

 

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.