DORAYAKI (CLATITE JAPONEZE)

Noi suntem mari fani al desenului animat japonez, difuzat aici DORAEMON. Nu stiu daca voi il cunoasteti. Important este ca din toata povestea asta, Andrea al meu s-a indragostit de un desert pe care m-a batut la cap pana i l-am facut. Nu aveam idee despre ce era vorba, dar intr-o zi am stat langa el si ne-am uitat impreuna la desenul animat . Am vazut desertul renumit care se numeste DORAYAKI si am inceput cautarea marii retete. Sunt un fel de clatite mai groase, sau mai bine spus este ca un fel de pandispan copt in tigaie. Se face extrem de repede si le puteti unge doua cate doua (ca un sandwich) cu nutella sau cu ce altceva va place voua.

Sa va dau si reteta caci sunt sigura ca celor mici le va place mult si simple, cum fac de multe ori baietii mei. Important este ca se servesc imediat, calde, caci daca se racesc devin destul de dure.

Cel mai important este sa aveti o tigaie buna antiaderenta, astfel nu se vor arde si vor avea o culoare aurie frumoasa.

 

INGREDIENTE:

  • 2 oua
  • 50 g de zahar
  • 100 g faina
  • 1 lingurita de miere de albine
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 2 linguri de apa
  • optional pentru umplut: nutella, crema de ciocolata sau sirop de artar

MOD DE PREPARARE:

  1. Intr-un vas se bat bine ouale impreuna cu zaharul. Cand acestea au devenit cremoase se adauga faina si se amesteca bine. Se incorporeaza apoi 1 lingurita de miere de albine.
  2. Praful de copt se dilueaza in cele 2 linguri de apa si se varsa in amestecul de mai sus. Se omogenizeaza bine compozitia si se da apoi la frigider sa se odihneasca 15-20 de minute.
  3. Se incalzeste la foc mic o tigaie antiaderenta si fara a se unge cu unt sau cu ulei se pune cate o lingura de aluat in tigaia incinsa. Nu trebuie sa intindeti aluatul in tigaie, deoarece acesta se va lati singur. Cand vor aparea niste basicute pe suprafata clatitelor le intoarceti pe cealalta parte cu o spatula. Se prajesc cam 2-3 minute pe fiecare parte, la foc mic.
  4. Se pot manca la micul dejun sau la gustare, cu sirop de artar sau cu crema de ciocolata.

     

 

Previous Entries VINETE LA CUPTOR CU BRANZA SI USTUROI Next Entries LICHIOR DE CAFEA

Lasă un răspuns