DORADA IN CRUSTA DE SARE

Acesta este un mod foarte simplu de a pregati pestele si va permite de a va prezenta la masa o mancare cu putine calorii, dar plina de gust si eleganta, bogata in omega 3 atat de importanti organismului si in perioada de crestere a copiilor.

 

dorada in sare

 

INGREDIENTE:

  • dorade de 500 g fiecare
  • 2 kg de sare mare
  • ierburi aromate (la alegere, eu folosesc rozmarin si cate o feliuta de lamaie, dar puteti aromatiza cu ce va place mai mult: cimbru, menta)
  • 1 lamaie
  • ulei de masline

 

MOD DE PREPARARE:

  1. In tava de cuptor se varsa sare mare, intr-un strat de circa 1 cm.
  2. Doradele se spala si se curata in interior, lasand insa neatinsa pielea si solzii.
  3. Se incalzeste cuptorul la 180°. Se sareaza interiorul doradelor si se adauga cateva felii de lamaie, rozmarin si usturoi (daca va place).
  4. Se aseaza doradele pe patul de sare si se acopera in intregime cu restul de sare. Se dau la cuptor pentru circa 40 de minute.
  5. Cand sunt gata, se scot din crusta de sare (batand cu dosul unei linguri) si se servesc stropite cu ulei de masline si putin suc de lamaie. NU SE LASA PESTELE SA SE RACEASCA IN CRUSTA DE SARE DEOARECE FIERBINTE FIIND SAREA ABSOARBE TOT LICHIDUL SI DORADA SE USUCA PREA MULT.
  6. Se serveste cu cartofi natur sau pur si simplu cu salata verde. E delicios!!

 

Previous Entries FILE DE SOMON LA CUPTOR Next Entries BISCUITI "TABLA DE SAH"

Lasă un răspuns