Crema de zahar ars – Creme caramel

Un desert delicios si racoros pentru aceasta perioada …astazi este foarte cald  ( 24 °C) si am zis sa profit de timpul cat doarme cel mic si sa fac ceva pentru desert.  Aveam destul lapte in frigider si.. ce poate fi mai bun decat o crema de zahar ars?

creme caramel

INGREDIENTE:

  • 1 litru de lapte
  • 250g de zahar + circa 8 linguri de zahar pentru caramel
  • 7 oua
  • vanilie sau rom

MOD DE PREPARARE:

  1. Se bat bine ouale cu zaharul pana acesta se topeste, apoi se adauga laptele fiert si racit. Se adauga esenta de vanilie sau de rom, dupa preferinta.
  2. Se pune la foc mic zaharul pentru caramel si se lasa pana se topeste. Daca se doreste caramelul un pic mai lichid, se adauga peste zahar 2-3 linguri cu apa. Se roteste vasul usor pana zaharul devine auriu, fara a-l colora prea mult, pentru ca devine amarui .
  3. Se pune caramelul in forme mici sau in una mare si se varsa compozitia de lapte, filtrand-o printr-o sita.
  4. Se coace la bain marie, in cuptorul incalzit la 180°C pentru circa 50 de minute.
  5. Se pune la frigider pentru aproximativ 3-4 ore si se serveste rece.

Previous Entries GNOCCHI DE CARTOFI CU SOS DE ROSII Next Entries NEW YORK CHEESECAKE

Lasă un răspuns