CREMA DE LAPTE RETETA

Aceasta crema este ideala pentru desertul celor mici si e perfecta pentru umplut rulade, intins pe torturi sau pur si simplu, decorata cu fructe proaspete feliate.

INGREDIENTE:

  • 400 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 70 g zahar
  • 50 g faina (sau amidon)
  • 1 lingura de miere de albine
  • pastaie de vanilie (sau esenta de vanilie)

MOD DE PREPARARE:

  1. Se pune laptele la incalzit cu pastaia de vanilie (sau esenta de vanilie).
  2. Faina se amesteca cu zaharul, iar cand laptele este bine incalzit se toarna putin cate putin peste faina. Se incorporeaza cu grija ca sa nu se formeze cocoloase, apoi se pune din nou pe foc. Se amesteca continuu si se lasa pana se ingroasa. Se da deoparte si se lasa la racit.
  3. Frisca lichida se bate bine si se incorporeaza in crema racita bine, cu miscari de jos in sus.

crema al latte

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.