COTLET DE PORC CU CIUPERCI

E o mancare rapida si foarte gustoasa, datorita aromei de ciuperci, pe care eu o ador. E usor de preparat, mai ales pentru mamicile care nu au prea mult timp la dispozitie si cu siguranta va fi foarte apreciata de toti. Pentru alte retete simple si usor de preparat va invit sa incercati si alte retete aici.

 

INGREDIENTE:

  • 250 g ciuperci champinion
  • patrunjel
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 50 ml de vin alb sec
  • sare
  • piper negru macinat
  • 4 felii de cotlet de porc
  • faina

MOD DE PREPARARE:

  1. Ciupercile se curata si se clatesc sub jet rapid cu apa rece, pentru a elimina orice rest de pamant. Se taie in bucati mari.
  2. Patrunjelul se spala si se toaca marunt.
  3. Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline impreuna cu cateii de usturoi, iar cand acestia devin aurii se adauga ciupercile taiate. Se lasa la foc iute 2-3 minute, apoi se adauga vinul. Se lasa sa se evapore vinul, mentinand focul mare, apoi se adauga patrunjelul tocat, sare si piper. Se da focul mic si se lasa sa se innabuse pentru circa 10 minute. Daca rezulta prea uscat, se mai adauga putina supa vegetala (eu folosesc un cub de vegeta, facut de mine, pe care il dizolv in apa calda).
  4. Feliile de cotlet se bat putin daca sunt prea groase si se trec prin faina. Se prajesc intr-o tigaie cu putin ulei de masline, la foc iute, intorcandu-le pe ambele parti, pana se rumenesc uniform.
  5. Cand sunt gata, se sareaza si se acopera cu ciupercile pregatite anterior. Se pune un capac si se mai lasa 2-3 minute la foc mic.

POFTA BUNA!

Previous Entries BEZELE Next Entries PANCAKES RETETA ORIGINALA

Lasă un răspuns