COSULETE CROCANTE

 

Cosulet de biscuit cu crema de patiserie si capsuni
Cosulet de biscuit cu crema de patiserie si capsuni


Cu acest cosulete de biscuit puteti face o placuta surpriza atat copiilor cat si musafirilor. Se prepara usor (eu de obicei le fac cand imi mai raman albusuri nefolosite), dar va recomand sa le preparati chiar inainte de a le consuma, altfel se moaie si nu mai raman crocante. Le puteti umple cu crema de vanilie (reteta aici), frisca, crema de lapte (reteta aici) , cu frisca, inghetata si bucatele de fructe.

INGREDIENTE:

  • 40 g de zahar
  • 40 g faina
  • 40 g unt la temperatura camerei
  • 1 albus

MOD DE PREPARARE:

Se freaca untul ( la temperatura camerei ) cu zaharul pana se obtine un amestec cremos , dupa care se adauga albusul batut spuma, incorporandu-se usor, de jos in sus, in amestecul de unt. La final, se adauga faina.

In tava de cuptor, acoperita cu hartie de copt se pune cate un pic din compozitie, formand cercuri de circa 12 cm, foarte subtiri. Se coc in cuptorul incalzit la 180 de grade pentr 5-10 minute, pana cand incep sa devina putin aurii.

Se scot din cuptor si cand sunt inca fierbinti le punem pe niste pahare intoarse, astfel incat sa obtinem forma unor cosulete.

image

Se lasa la racit, apoi se intorc si se umplu dupa dorinta cu inghetata, frisca, fructe sau crema de patiserie.

image PS: Pentru cine doreste sa le serveasca ca simpli biscuiti, le puteti presara cu bucatele de migdale sau alune inainte de a le introduce in cuptor.

image
Cosulete de biscuit cu inghetata si fructe de padure
Previous Entries CHURROS CU AROMA DE SCORTISOARA Next Entries TORT CREMOS DE MERE

Lasă un răspuns