INGREDIENTE:
- 1 pachet de foi de placinta
- 500 g mascarpone
- 4 oua
- 8 linguri de zahar
- zahar pudra
- 100 g unt topit
MOD DE PREPARARE:
- Se incalzeste cuptorul la 180-200°C.
- Se iau foile de placinta (pe cat posibil intregi, ca mie mi se mai intampla sa gasesc franjuri cand deschid pachetul de foi) si se taie in 12 bucati pe cat posibil patrate . Se ia cate un patrat si se unge fiecare foaie din patratel cu putin unt topit, o pensula e foarte buna pentru treaba asta. Se pun foile una peste cealalta si se captusesc cu ele interiorul unei forme de briose (unsa in prealabil cu unt topit). Se procedeaza la fel cu toate patratele de foi. Se dau la cuptor pana se rumenesc, de obicei in 10 minute sunt gata. Se scot si se lasa la racit.
- Pentru crema de mascarpone: se mixeaza ouale cu zaharul, cam 10 minute (nu mai putin, pana devin albe, cremoase). Se adauga apoi mascarponele si se incorporeaza bine, pana se obtine o crema fina, fara cocoloase. Se umplu cosuletele cu crema obtinuta, se decoreaza cu fructe de padure proaspete si se pudreaza cu zahar.