CIULAMA DE CIUPERCI PROASPETE

INGREDIENTE:

  • 500g ciuperci
  • 1 ceapă alba sau 1 legatura de ceapa verde
  • 100ml lapte
  • 3 linguri de smântână
  • 1 lingură de făină
  • 2 linguri de unt
  • 2 căței de usturoi
  • mărar
  • sare
  1. Se curăță și se spală bine ciupercile apoi se toacă feliuțe subțiri.
  2. Se curăță ceapa și se taie mărunt, apoi se pune la călit pentru 2-3 minute împreună cu cele două linguri de unt (sau ulei daca vreti mai dietetic)
  3. Peste ceapa călită se adaugă ciupercile feliate și se călește totul, până când apa lăsată de ciuperci în timpul gătirii se va evapora.
  4. Separat se dizolvă o lingură de făină în 100 ml lapte și se adaugă amestecul peste ciuperci. Tot acum se adaugă și usturoiul trecut prin presă.
  5. Se lasă compoziția la foc potrivit până când va începe să se îngroașe. Se adaugă apoi și cele trei linguri de smântână.
  6. Se presara si mărarul tocat fin și se potrivește de sare, apoi servește calda cu o portie de mamaliguta alaturi asa cum o preferam noi!

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.