INGREDIENTE:
- 500g ciuperci
- 1 ceapă alba sau 1 legatura de ceapa verde
- 100ml lapte
- 3 linguri de smântână
- 1 lingură de făină
- 2 linguri de unt
- 2 căței de usturoi
- mărar
- sare
- Se curăță și se spală bine ciupercile apoi se toacă feliuțe subțiri.
- Se curăță ceapa și se taie mărunt, apoi se pune la călit pentru 2-3 minute împreună cu cele două linguri de unt (sau ulei daca vreti mai dietetic)
- Peste ceapa călită se adaugă ciupercile feliate și se călește totul, până când apa lăsată de ciuperci în timpul gătirii se va evapora.
- Separat se dizolvă o lingură de făină în 100 ml lapte și se adaugă amestecul peste ciuperci. Tot acum se adaugă și usturoiul trecut prin presă.
- Se lasă compoziția la foc potrivit până când va începe să se îngroașe. Se adaugă apoi și cele trei linguri de smântână.
- Se presara si mărarul tocat fin și se potrivește de sare, apoi servește calda cu o portie de mamaliguta alaturi asa cum o preferam noi!