Aceasta ciorba de dovlecei e minunata in zilele astea calduroase. Delicioasa si consistenta este o mancare simpla pe care o poate face chiar si cei mai neindemanatici in bucatarie.
INGREDIENTE:
- 2 dovlecei mari sau 3 mai mici
- 2 morcovi
- 1 ardei gras rosu
- telina radacina si tulpina
- 1 ceapa
- bors
- 200 g smantana
- 2 galbenusuri
- ulei
- sare, piper
- patrunjel verde tocat
MOD DE PREPARARE:
- Legumele se spala, se curata si se taie cubulete.
- Ceapa impreuna cu ardeiul, morcovul si telina se pun la calit intr-o oala cu putin ulei. Dupa circa 5 minute, se adauga peste legumele calite 2 litri de apa si se acopera cu un capac. Se lasa la fiert, iar cand acestea sunt aproape gata se adauga dovleceii si borsul acru.
- Se adauga sare si piper dupa gust. Se lasa sa fiarba inca 10-15 minute.
- Intre timp, intr.un vas se amesteca galbenusurile cu smantana si cu cateva linguri de ciorba. Se omogenizeaza bine si se toarna in vasul cu ciorba. Se presara cu patrunjel verde proaspat tocat si se serveste cu mare pofta.