CIORBA DE DOVLECEI CU SMANTANA

Aceasta ciorba de dovlecei e minunata in zilele astea calduroase. Delicioasa si consistenta este o mancare simpla pe care o poate face chiar si cei mai neindemanatici in bucatarie.

INGREDIENTE:

  • 2 dovlecei mari sau 3 mai mici
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • telina radacina si tulpina
  • 1 ceapa
  •  bors
  • 200 g smantana
  • 2 galbenusuri
  • ulei
  • sare, piper
  • patrunjel verde tocat

MOD DE PREPARARE:

  1. Legumele se spala, se curata si se taie cubulete.
  2. Ceapa impreuna cu ardeiul, morcovul si telina se pun la calit intr-o oala cu putin ulei. Dupa circa 5 minute, se adauga peste legumele calite 2 litri de apa si se acopera cu un capac. Se lasa la fiert, iar cand acestea sunt aproape gata se adauga dovleceii si borsul acru.
  3. Se adauga sare si piper dupa gust. Se lasa sa fiarba inca 10-15 minute.
  4. Intre timp, intr.un vas se amesteca galbenusurile cu smantana si cu cateva linguri de  ciorba. Se omogenizeaza bine si se toarna in vasul cu ciorba. Se presara cu patrunjel verde proaspat tocat si se serveste cu mare pofta.

 

ciorba de dovlecei

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

1 di