CHIFTELUTE DE QUINOA CU PORUMB DULCE

Nu suntem fani quinoa, dar stiind ca este foarte nutritiva si plina de proprietati, am cumparat si folosesc cate putin in toate retetele.

Quinoa este o planta, originara din America de Sud, este considerata a fi unul dintre cele mai complete alimente ale naturii, in boabe gasindu-se proteine, fier, calciu, potasiu, magneziu (potasiul si magneziul ajuta la circulatia optima a sangelor, prevenind ingrosarea arterelor) zinc, vitamina E, seleniu, mangan, cupru, fosfor, fibre.

Astazi am incercat niste chiftelute care nu credeam ca vor iesi atat de gustoase si care cu siguranta le voi mai face.

 

INGREDIENTE:

  • 1 pahar de quinoa
  • 1 cutie de porumb dulce fiert
  • 1 ceapa
  • 1 cartof
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ou
  • patrunjel verde
  • 2-3 linguri de faina
  • pesmet
  • ulei

MOD DE PREPARARE:

  1. Quinoa se pune la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj ( la 1 pahar de quinoa se pune dublu cantitate de apa). Se fierbe timp de 10-15 minute, apoi se scurg e si se pune la racit.
  2. Ceapa se curata si se taie marunt.
  3. Cartoful se curata de coaja si se da pe razatoarea mica.
  4. Intr- un vas se pune quinoa (fiarta si racita), ceapa, cartoful scurs bine de apa care o contine, porumbul boabe, 1 ou batut, patrunjelul verde tocat marunt si 2- 3 linguri de faina. Se presara sare si piper dupa gust. Se amesteca toate ingredientele.
  5. Intr-o farfurie, se pune pesmet si cu ajutorul unei linguri se formeaza chiftelutele.
  6. Se pune pe foc o tigaie antiaderenta unsa cu putin ulei si se prajesc  chiftelutele pana se rumenesc pe ambele parti.

 

Previous Entries SALATA DE AVOCADO SI TON Next Entries CIUPERCI PLEUROTUS CU SMANTANA SI VIN ALB

Lasă un răspuns